Biografie:

Marnix van Bruggen begon als autodidact met orgel- en pianospelen op 14-jarige leeftijd. Na zijn verhuizing naar Den Haag in 1990 raakte hij al vrij snel betrokken bij diverse pop- en jazz-bands in de regio. In dezelfde periode heeft hij jazz-piano gestudeerd bij onder anderen Tilmar Junius, Frank Stagnitta en Marc van Roon. Met het trio Jazzcapade heeft Marnix gedurende drie jaar wekelijks de jazz-sessie in café Van Merlen geleid.
In 1994 maakte Marnix samen met Kurt Schwab en Michel Varenkamp deel uit van het quintet Mingus Ahum waarmee diverse succesvolle optredens op verschillende Nederlandse jazz-podia zijn verzorgd. Met saxofonist Ruud Bergamin heeft Marnix met het combo Four for the Road de sessie in De Bierkelder Jazzclub te Den Haag verzorgd.

Zangeres Judith Nijland vormt met Marnix al jaren een vast team in duo-verband. Daarnaast begeleidt hij haar met regelmaat tijdens concerten en presentaties in het kader van haar recente CD-release.

Marnix treedt met verschillende pop- en coverbands door Nederland en Belgie op en valt regelmatig in als toetsenist bij diverse gerenommeerde pop- en soulbands in het evenementencircuit, zoals bijvoorbeeld Jam Square en Fresh Cream.

Verder is Marnix aktief bij studio-opnames heeft in samenwerking met o.a. Avanz AV Media te Rotterdam de reclame-muziek en -leaders alsmede de muziek voor websites gecomponeerd voor diverse opdrachtgevers waaronder Nokia, Philips Nederland, Politiekorps Rijnland en BK pannen. Jaarlijks is hij verantwoordelijk voor de muzikale compositie bij de openings-choreografie op het Slide Jazzdance Festival in Heerlen.

 

 

pianist